Monday, August 8, 2011

Kisah Kita,


bulan puasa 2010.
puasa pertama tanpa family.
dah laa first time duk jauh dari mak abah.
*ok, Kuantan dgn Mentakab cuma dua jam perjalanan, tapi nak cakap jauh jugak!
sedih?!

tak lah!
Tuhan tu kan Maha Adil.
Bila Dia menarik satu nikmat dari sisi kita,
Dia dah siapkan sesuatu yang lebih baik untuk kita. =)

nak tau apa dia..?
ni haa..

Waktu Berbuka bersama teman-teman
We Are The Adorables! 

fokus pada masjid. fokus pada masjid besar Kuantan.
(^-^)v

entah laa,
tibe-tibe teringat masa kita berbuka ramai2 kat sini dulu
banyak juga kita borong satu bazaar tuh
semua bende nak dirasa.
semua jenis makanan nampak sedap, walaupun rasa tak sesedap rupa
*itu tanda makcik tu pun tgh puasa lorhh.. bhahahaha

tapi tu semua tak penting.
yang penting adalah masa yang kita habiskan bersama dulu.
masa gembira kita.
masa berbuka yang sederhana bersama kalian.

korang ingat tak?
macam mana penatnya kita
*korang laa, aku steady.. padahal... heeheehee
dari Lembaga, kita berjalan kaki ke Mega
lalu jalan belakang bersama tour guide yang diimport khas dari Kuantan.
*Kimah n Aisyah ^^,
sampai depan Grand Continental,
lintas jalan raya y sesak yang amat.
*masa ni aku tak lepas dari pegang hujung baju korang. haha

akhirnya, sampai juga kat Bazaar depan masjid besar tuhh.
memang penat, tapi berbaloi. 

lepas berbuka ala kadar,
kita terus masuk masjid. 
Maghrib, Isyak, Terawih pun bersama.
rasa macam nak buat lagi semua tu dengan korang!
rinduuu tauuu....!
=)

kat tengah-tengah sebuk pilih makanan pun, sempat lagi snap gamba! haha
*thanks adah sygg..! XD

macam2 benda jadi time kat bazaar.
ada yang rambang mata pilih juadah berbuka
ada yang pilih makanan yang ringan-ringan aje untuk berbuka
ada juga yang hilang kawan, sampai sesat dalam bazaar yang ramai orang tuhhh...!
bhahahaaha
siapakah? sshhh.... *wink2

kesimpulannya, aku rindu korang lahh!
okbye.


6 comments:

  1. weyh~sempat ag kutuk aq~hahaha

    ReplyDelete
  2. hahhahaha.. ingat2!!1 hehhehee....... ala, tinul.. elik r..... nasib baik jumpe balik.. kalu tak..ha..... ehehehhe

    ReplyDelete
  3. naddddddddddddddddddd!!!! touching!! i miss u guys a lot!!

    ReplyDelete
  4. jap. satu lagi. dlm byk2 gmbr, knapa gmbr ak dgn muka-plh-tak-kiut yang kau letak? knapa gmbr saya yang lebih ayu tak jadi plhan?

    ReplyDelete
  5. redha, hehe ;)

    LG, miss u guysss moreeee...!
    haha gamba tu je awk nampak kiut miut, saya nak buat cmne. hehe aku xdek byk sgt gamba kte ramai2 mse sem 1. muke budak2 ag mse tuh. bhahaha

    ReplyDelete